...

Facultatea de ┼×tiin┼úe Economice Cluj

Universitatea Cre┼čtin─â "Dimitrie Cantemir" Bucure┼čti

Acreditat─â prin Legea 238 din 23.04.2002 ┼či evaluat─â institu┼úional cu GRAD DE ├ÄNCREDERE RIDICAT

├Änfiin╚Ťarea ╚Öi acreditarea Facult─â╚Ťii de ╚śiin╚Ťe Economice ├«n centrul universitar Cluj-Napoca este o concretizare a crezului fondatorilor universit─â╚Ťii c─â o ╚Öcoal─â de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt superior se na╚Öte ╚Öi se consolideaz─â ├«n centre universitare consacrate.

Misiunea facult─â╚Ťii noastre este de a oferi instruire, educa╚Ťie ╚Öi cercetare la un ├«nalt standard de calitate pentru formarea de speciali╚Öti cu studii superioare ├«n domeniile contabilitate, audit financiar, informatic─â de gestiune ╚Öi administrarea afacerilor, speciali╚Öti capabili s─â dezvolte afaceri proprii sau s─â lucreze ├«n companii na╚Ťionale ╚Öi interna╚Ťionale. ├Än acest scop organiz─âm un program de studii de licen╚Ť─â care se continu─â cu un program de studii de masterat, precum ╚Öi cu studii postuniversitare:

LICENTA

 

MASTERAT

 

POSTUNIVERSITARE

 

Procesul de ├«nv─â╚Ťam├ónt se desf─â╚Öoara ├«ntr-un sediu modern, construit ├«n conformitate cu standardele europene, av├ónd 3 amfiteatre, 15 de s─âli de seminar, laboratoare moderne (informatic─â, contabilitate informatizat─â, limbi straine, etc.), internet wireless, bibliotec─â cu dou─â s─âli de lectur─â (una clasic─â ╚Öi una informatizat─â), cu un bogat fond de carte ╚Öi reviste. Toate acestea nu ar avea valoare f─âr─â corpul profesoral de ├«nalt─â competen╚Ť─â academic─â, cu o bogata experient─â didactico-pedagogica ╚Öi practic─â, entuziast ╚Öi pasionat de abordarea modern─â a procesului instructiv-educativ ╚Öi care utilizeaz─â cele mai noi ╚Öi eficiente metode de predare-├«nvatare-evaluare care stimuleaz─â nu numai progresul cunoa╚Öterii, ci ╚Öi definirea identit─â╚Ťii personale a studen╚Ťilor ╚Öi masteranzilor. Suntem promotorii educa╚Ťiei bazate pe valori ╚Öi performan╚Ť─â, a ├«nva╚Ť─âm├óntului centrat pe dezvoltarea capacit─â╚Ťii ╚Öi personalit─â╚Ťii studentului, oferind o pregatire academica solid─â care ├«mbin─â curriculumul na╚Ťional cu cel interna╚Ťional utilizat ├«n cele mai prestigioase universit─â╚Ťi de acela╚Öi profil din ╚Ťar─â ╚Öi str─âinatate. Astfel, toate disciplinele de studiu se bazeaz─â pe materiale multimedia, ├«n procesul didactic utiliz├óndu-se mijloacele moderne de transmitere a datelor ╚Öi informa╚Ťiilor. Facultatea noastr─â este locul unde fiecare student este important. Promov─âm formarea unei comunit─â╚Ťi a valorilor academice care sunt respectate prin responsabilizare ╚Öi ├«ncurajare a comportamentului pozitiv ╚Öi nu prin constr├óngere.

Fiecare student este ├«ndrumat ╚Öi ├«ncurajat s─â-╚Öi dezvolte propriile aptitudini ╚Öi voca╚Ťii cu scopul de a-l ajuta s─â-╚Öi creeze un viitor de succes. Practica seriilor ╚Öi grupelor cu num─âr redus de studen╚Ťi ofer─â posibilitatea fiec─ârui cadru didactic s─â cunoasc─â studen╚Ťii ╚Öi s─â acorde o aten╚Ťie deosebit─â dezvolt─ârii personale a fiec─âruia.
Studen╚Ťii ╚Öi masteranzii sunt atra╚Öi ├«n activitatea de cercetare prin intermediul cercurilor stiin╚Ťifice studen╚Ťesti (cercul de contabilitate, cercul de informatic─â economic─â ╚Öi cercul de finan╚Ťe) care urm─âresc aprofundarea ╚Öi aplicarea cuno╚Ötin╚Ťelor dob├óndite ╚Öi cultiv─â deprinderea studen╚Ťilor de a ra╚Ťiona ╚Öi de a interpreta logic informa╚Ťiile, ╚Öi de a emite puncte de vedere proprii. Anual se organizeaz─â Sesiunile de comunic─âri ╚Ötiin╚Ťifice, ale studen╚Ťilor, respectiv ale masteranzilor, cele mai bune comunic─âri fiind premiate ╚Öi publicate.
Anual se organizeaz─â sesiunea de comunic─âri ╚Ötiin╚Ťifice cu participare na╚Ťional─â ╚Öi interna╚Ťional─â sub egida "Probleme actuale ale g├óndirii, ╚Ötiin╚Ťei ╚Öi practicii economico-sociale" ajuns─â la editia a XXIII-a. Centrul de cercet─âri economice ╚Öi consultan╚Ť─â pentru afaceri ├«nfiin╚Ťat ├«n cadrul facult─â╚Ťii este nucleul dezvolt─ârii ╚Öi afirm─ârii cadrelor didactice, masteranzilor ╚Öi studen╚Ťilor pe tar├ómul cercet─ârii economice.
De la ├«nfiin╚Ťare ╚Öi p├ón─â ├«n prezent au absolvit facultatea noastra 5180 studen╚Ťi ╚Öi 1171 masteranzi, dintre care peste 80% profeseaz─â ├«n domeniu. Dintre ace╚Ötia un procent ├«nsemnat ╚Öi-au dezvoltat afaceri proprii sau de╚Ťin functii de conducere ├«n mediul de afaceri, institu╚Ťii publice, b─ânci etc. Aceasta se datoreaz─â faptului c─â diplomele ob╚Ťinute la facultatea noastr─â au ╚Öi vor avea o cert─â valoare academic─â care garanteaz─â integrarea rapid─â a absolven╚Ťilor no╚Ötri pe pia╚Ťa for╚Ťei de munc─â sau ├«n dezvoltarea de afaceri proprii. Ne vom distinge ├«n continuare prin seriozitatea ╚Öi calitatea deosebit─â a procesului de ├«nv─â╚Ťam├ónt ╚Öi a cercet─ârii. Ne propunem s─â atingem un nivel de excelen╚Ť─â ├«n cercetarea ╚Ötiin╚Ťific─â, s─â ne clas─âm ├«ntre liderii care asigur─â un ├«nv─â╚Ťam├ónt superior de calitate ╚Öi s─â dezvolt─âm oportunit─â╚Ťi pentru formarea continu─â ├«n domeniul contabilit─â╚Ťii, auditului financiar, informaticii de gestiune ╚Öi administr─ârii afacerilor.

Crezul nostru este ╚Öi r─âmane - seriozitatea ╚Öi calitatea deosebit─â a procesului de inv─â╚Ť─âm├ónt, precum ╚Öi ata╚Öamentul fa╚Ť─â de adev─ârurile ╚Ötiin╚Ťelor economice.

www.cantemircluj.ro ┬ę 2021